• DOBRA ZEMLJA IMA DOBRU CENU: Vlasnik za salaš traži sto hiljada evra

    Trgovina poljoprivrednim zemljištem u okrugu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Poljoprivrednim zemljištem u ataru Zrenjanina, ali i u atarima okolnih sela, slabo se trguje. Dobre njive imaju i dobru cenu ali, kako kažu upućeni, oni koji je imaju za prodaju čekaju da budu još bolje. Najava dolaska nemačkog „Tenisa“, koji će sigurno promeniti odnose na tržištu, potpuno je zaustavilo prodaju, kažu izvori portala zrenjaninski.com.

    Poljoprivreda 4

    A evo šta se, istina skromno, nudi preko interneta, agencija za promet nekretnina i malih oglasa. Najekskluzivnija ponuda je salaš u Mužljanskim ritovima, površine od 24 hektara, sa delimično izgrađenim objektima. Vlasnik za ovaj salaš traži 100.000 evra. Salaš se može podeliti na dva dela i tako kupiti, s tim da veći deo košta 55.000, a manji 45.000 evra.

    Takođe, u Mužlji su na prodaju oglašena i 2 hektara zemljišta sa ribnjakom, po ceni od 28.000 evra.

    U zrenjaninskom ataru nudi se zemlja koja košta od 5.500 do 7.000 evra.

    Cene zemlje u selima se razlikuju. U Međi se, tako, za 2 hektara traži 28.000 evra, a u Neuzini za lanac 2.5000 evra.

    Na prodaju se preko interneta nudi i voćnjak u okolini Zrenjanina, površine  5.500 kvadrata, sa voćem u punom rodu. Najviše je šljiva, ali ima i drugih voćki, sve to po ceni od 15.500 evra.

    Poljoprivredno zemljište je, kažu naši izvori, najbolja investicija. Cena neće padati, može samo da raste. Zato je oni koji ne moraju i ne prodaju. Pravim poljoprivrednicima, naročito onim srednjim, cena zemlje je već i sada preskupa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Poljoprivreda