• Vanredna sednica Skupštine

    I vanredna konferencija opozicije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Odbornici zrenjaninske Skupštine usvojili su danas odluke o otuđenju neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini u zrenjaninskoj industrijskoj zoni.

    Odbornici većine
    Odbornici većine

    Oni su na sednici koja je sazvana po hitnom postupku, prihvatili sve tačke dnevnog reda.

    Za zemljište i izgradnju proizvodnih pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni zainteresovano je šest investitora.

    Sem odbornice Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Tanje Dulović, sednici nisu prisustvovali odbornici opozicionih partija.

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da je očekivao punu salu i konsenzus oko donošenja odluka, koje su važne za grad.

    „Današnje odluke su rezultat rada gradske administracije, na čijem sam čelu. One su rezultat rada i Skupštine, jer smo u prethodnom periodu donosili odluke koje su dovele do današnjih. Danas imamo šest investitora koji žele da grade proizvodne pogodne u Zrenjaninu i zapošljavaju građane“, ukazao je Janjić.

    On je, komentarišući sazivanje sednice po hitnom postupku, istakao da zrenjaninska vlast radi kada god treba, te da investitori neće čekati nijedan dan duže nego što se mora.

    „A neće čekati ni nezaposleni Zrenjaninci“, dodao je gradonačelnik Zrenjanina.

    Odbornica SDP Tanja Dulović ocenila je u svom obraćanju odbornicima da demokratija i parlamentarizam nemaju svrhe ako se odbornici, kako je rekla, omalovažavaju.

    Prazne klupe opozicije
    Prazne klupe opozicije

    „To se može izbeći tako što će se Poslovnik o radu Skupštine izmeniti tako da se i na hitno sazvanim sednicama dozvoli odbornicima da postavljaju pitanja i predlažu dopune dnevnog reda ili da se preciziraju uslovi za sazivanje takvih sednica. Uverena sam da nijedan odbornik nema razloga da ne podrži ovakve odluke, ali ovo je treći put zaredom da se saziva hitna sednica Skupštine“, istakla je Dulović.

    Sekretar Skupštine Milan Mrkšić odgovorio je na kritike opozicione odbornice i ukazao da se i na hitnim sednicama mogu postavljati odbornička pitanja. On, međutim, nije komentarisao mogućnost izmene Poslovnika o radu Skupštine.

    Odbornici opozicionih partija u Skupštini Zrenjanina najavili su da će danas održati vanrednu konferenciju za novinare. U najavi tog događaja, nije precizirano šta je tema obraćanja odbornika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]