• Tešić: Sledeća vlast nemoguća bez LSV

    Razgovor sa svakim ko uvažava LSV

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Predsednik zrenjaninske Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Vladimir Tešić istakao je da o raspisivanju lokalnih izbora odlučuje Skupština Srbije, te da očekuje da će oni biti raspisani u prvom zakonskom roku – u decembru.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Tešić je u izjavi za portal Zrenjaninski napomenuo da će LSV u Zrenjaninu, ali i na pokrajinskom nivou, nastupiti samostalno. „Mi smo jedina stranka koja nije menjala politiku i izneverila svoje birače punih 25 godina“, dodao je on.

    Predsednik gradskog odbora LSV je ocenio da je ta stranka u Zrenjaninu druga po broju birača, najjača opoziciona i jedina stranka koja ima rast podrške birača. „U tom kontekstu očekujem da sledeća lokalna vlast neće biti moguća bez LSV“, poručio je on.

    Upitan koga vidi kao potencijalne koalicione partnere nakon izbora, Tešić je objasnio da LSV ima jasan stav za sve nivoe vlasti po tom pitanju.

    „Razgovaraćemo sa svakim ko uvažava program LSV, a to su interesi Vojvodine i svih njenih građana“, naglasio je on.

    Komentarišući sa kim takva saradnja sigurno neće biti moguća, čelnik zrenjaninske LSV je objasnio da su to nacional-fašističke partije desnog centra, za čije se ukidanje Liga zalaže od svog nastanka.

    Tešić je istakao i da stranački organi još uvek nisu odlučivali ko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Zrenjanina i koji će ljudi biti promovisani za funkcije.

    „Grad se razvija menjanjem poslovnog okruženja i primenom razvojnih instrumenata javne politike. LSV ima velik broj kvalitetnih kadrova koji su pokazali da znaju da vode grad“, poručio je predsednik zrenjaninske LSV.

    Predsednik zrenjaninskih demokrata Goran Kaurić ocenio je ranije da su izbori u Zrenjaninu morali da se održe odavno i vanredno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]