• Kaurić: DS ima obavezu da iznese promene

    Na koga DS računa u Zrenjaninu?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Izbori su u Zrenjaninu morali da se održe odavno i vanredno, ocenio je danas predsednik odborničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Zrenjanina Goran Kaurić.

    goran_kauric 1Kaurić, koji je ujedno i čelnik zrenjaninske DS, rekao je u izjavi za portal Zrenjaninski da je aktuelna vlast nefunkcionalna i da urušava grad, investicije i zgrade. On je dodao i da koalicija koja vodi Zrenjanin nema budućnost, te da će situacija, kako je rekao, biti sve teža.

    Prvi čovek zrenjaninskih demokrata, međutim, nije hteo da kalkuliše sa datumom održavanja sledećih lokalnih izbora. „Zrenjanin nema legitimnog gradonačelnika, niti predsednika Skupštine, jer su ti ljudi podneli ostavke na svoje funkcije“, dodao je Kaurić.

    Na pitanje kako će DS nastupiti na sledećim izborima u Zrenjaninu, Kaurić je istakao da je obaveza te stranke da objedini građansko društvo i da, u tom smislu, računa na građanski orijentisane stranke i organizacije civilnog društva. „Stranački interes ne sme biti primaran, već građanski nastup. Jedino zajedničkim nastupom ćemo ispuniti taj cilj“, rekao je predsednik zrenjaninske DS.

    Prema njegovim rečima, ta stranka je „od udara 2012. godine“ u konsolidaciji i ima obavezu da, kako je rekao, kao devedesetih iznese promene u Zrenjaninu, Vojvodini i Srbiji.

    Komentarišući potencijalne postizborne koalicione partnere, Kaurić je kazao da to zavisi od izbornih rezultata. On je dodao i da će najvažniji činilac pri izboru biti program i načela za razvoj Zrenjanina, a da će funkcije biti rezervisane za stručnjake.

    Čelnik zrenjaninskih demokrata je napomenuo da je suviše rano govoriti o tome ko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Zrenjanina, te da je neophodno sačekati da se vidi da li će doći do promene izbornog sistema i načina izbora gradonačelnika.

    Zamenik gradonačelnika Zrenjanina i funkcioner zrenjaninske Srpske napredne stranke (SNS) Saša Santovac ocenio je juče da je decembar ove godine realan termin za održavanje i pokrajinskih i lokalnih izbora.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]