• KNJIGA ZA VIKEND: „ŽENA U BELOM“ TONI MORISON

    Potresna priča o tome kako patnje iz detinjstva čoveku oblikuju i uništavaju život

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KNJIGA ZA VIKEND: „ŽENA U BELOM“ TONI MORISON

    Ovog vikenda portal „Zrenjaninski“ vam preporučuje knjigu „Žena u belom“ autorke Toni Morison, u izdanju „Lagune“.

    zena-u-belom

    U središtu ove potresne priče, koja govori o tome kako patnje iz detinjstva čoveku oblikuju i uništavaju život, jeste Nevesta – mlada žena prekrasne kože boje abonosa, koja je samo delić njene lepote, njene smelosti i samopouzdanja, njenog uspeha u životu, ali i njene nesreće.

    „Nije prošlo ni sat vremena otkako su mi je izvukli između nogu kad sam shvatila da nešto ne valja. Da nikako ne valja. Bila je tako crna da sam se prepala. Ponoćno crna, sudanski crna“, kaže Mila, Nevestina majka, koja joj je uskratila roditeljsku ljubav zbog srama što joj je dete tako tamne kože.

    A onda dolazi Buker, čovek koga Nevesta voli i gubi zbog svog besa. I Kiša, tajanstvena bela devojčica sa kojom joj se ukršta put…

    Američka književnica Toni Morison (1931.) jedan je od najznačajnijih stvaralaca današnjice, dobitnica je Nobelove i Pulicerove nagrade, kao i brojnih drugih priznanja. Napisala je deset romana, od kojih su najpoznatiji Voljena i Pesma Solomonova. Bila je dugogodišnji urednik čuvene izdavačke kuće Random House, i zaslužna je sa promovisanje crnačke literature. Bila je profesor na brojnim čuvenim univerzitetima kao što su Jejl i Prinston, na kojem i danas predaje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Akcije