• Šest firmi hoće da gradi pogone

    Od toga tri nova investitora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Na sednici Gradskog veća Zrenjanina, održanoj jutros, jednoglasno su usvojene odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini, u korist šest preduzeća koja imaju nameru da u ovdašnjim industrijskim zonama proširuju ili grade nove proizvodne pogone.

    Sve odluke donete jednoglasno
    Sve odluke donete jednoglasno

    Lokalna samouprava ima nameru da građevinsko zemljište dodeli zrenjaninskim preduzećima „Ekometal komerc“, „Gomex“ i „Rakić plast“, zatim italijanskim firmama „Fulgar Ist“ i „Tehnostrukture“, kao i rusko – srpskoj kompaniji „Kraun“, čije je sedište registrovano u Novom Sadu.

    – Šest investitora, od toga tri nova, zainteresovano je za zemljište u našoj industrijskoj zoni. Očekujem da će veoma brzo početi izgradnja tih industrijskih pogona i da će biti otvorena nova radna mesta – izjavio je posle sednice Gradskog veća gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

    On je istakao da je zamolio predsednicu Skupštine grada Eleonoru Marjanović da po hitnom postupku zakaže sednicu lokalnog parlamenta, kako bi odluke sa Gradskog veća prošle i skupštinsku proceduru.

    – Moramo da pokažemo da smo ozbiljna lokalna samouprava koja brzo izlazi u susret investitorima – naglasio je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]