• KVALITETNE ČARAPE PO BAGATELNIM CENAMA: „Udarnik“ i dalje prodaje svoju robu!

    Pojedini proizvodi koštaju svega 17 dinara!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Čarape zrenjaninskog „Udarnika“ nadživele su ne samo zemlju čije su stanovnike obuvale, nego i fabriku u kojoj su se proizvodile.

    Ljubomir Milosavljev u prodavnici "Udarnika"
    Ljubomir Milosavljev u prodavnici „Udarnika“

    Na etiketama i dalje stoji „Made in Jugoslavija“, mada te države nema već više od dve decenije. Fabrike nema nešto kraće – tek sedam godina. A jedina preostala prodavnica „Udarnika“, u kojoj se i dalje mogu kupiti proizvodi nekada čuvene tekstilne industrije, i dalje radi.

    Ljubomir Milosavljev zaposlen je u zrenjaninskoj Fabrici čarapa „Udarnik“ od 1982. godine. Bio je šef magacina sirovina i gotove robe, a od kada je fabrika u stečaju, radi kao prodavac u jedinoj preostaloj prodavnici u sastavu fabrike, u ulici Petra Bojovića.

    – Dnevno otkucamo koleginica i ja u proseku dvadeset fiskalnih računa. A robe ima na lageru da prodajemo još godinama. Ako su čarape zapakovane i ako ne stoje na suncu, nemaju rok trajanja. A zna se da su se „Udarnikove“ čarape pravile od najkvalitetnijeng pamuka. Takve se više sigurno ne prave – kaže Milosavljev za portal „Zrenjaninski“.

    Najtraženiji modeli pravili su se u 100.000 komada. Poslednje čarape proizvedene su 2006. godine, no u radnji mogu da se nađu i neki primerci stari dve decenije. Štucne za fudbalere („to je takav pamuk i takvo pletivo da mogu da šlepaju kamion“, kaže Ljuba) koštaju 219 dinara, ženske čarape 180, muške bez šava 150, a dečije od svega 17 do 25 dinara.

    – Ove muške čarape mogu da izdrže 500 pranja, a da ne promene boju niti da se poderu. Problem je što nam radnja nije na prometnom mestu i što nemamo sve veličine i dezene. Ali, izvinite, čarapice za bebe za 20 dinara, pa gde to ima. Na zalihama imamo toliko robe da možemo da prodajemo još godinama. Da li ćemo, to ne zavisi od nas nego od stečajnog postupka – zaključuje Milosavljev.

    U „Udarniku“ je nakon uvođenja stečaja ostalo sedmoro zaposlenih i to na minimalcu. Stečajni postupak je u mirovanju jer, po rečima stečajne upravnice Andrijane Živanović, za deo imovine podnet je zahtev za restituciju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Da li mozemo da narucimo carape i da stignu brzom postom?Ako mozete da nam tacno date adresu prodavnice ili neki kontakt jer smo zainteresovani za saradnju. Bilo bi dobro ako imate neki katalog da vidim sta sve imate na lageru Pozdrav, Sanja

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija