• GRADONAČELNIK OBIŠAO NOVA GRADILIŠTA: „Lidl“ gradi dva supermarketa, „Tehnostrukture“ uskoro otvara pogone

    Nova radna mesta za Zrenjanince

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GRADONAČELNIK OBIŠAO NOVA GRADILIŠTA: „Lidl“ gradi dva supermarketa, „Tehnostrukture“ uskoro otvara pogone

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, obišao je danas dva nova gradilišta – supermarket „Lidl“, koji se nalazi u blizini Glavne autobuske stanice, kao i italijansku kompaniju „Tehnostrukture“, u industrijskoj zoni „Ečka – Jugoistok“.

    Na gradilištu "Lidla"
    Na gradilištu „Lidla“

    Janjić je kazao da će poznati svetski brend „Lidl“ u gradu na Begeju otvoriti dva prodajna objekta, jedan na pomenutoj lokaciji, a drugi u naselju Bagljaš, prekoputa Aviv Parka. „Lidl“ gradi tipske filijale, tako da će i ona u Zrenjaninu, kao i test filijala u Smederevu, biti bruto građevinske površine 2.528 kvadratnih metara.

    „Filijale su projektovane prema najnovijem konceptu „Lidlovih“ objekata koji prati nove tehnologije. Kao ključne prednosti ovog koncepta gradnje, ističu se povećana energetska efikasnost kroz LED osvetljenje i rekuperaciju toplote, kao i upotreba ekoloških materijala“, navode u ovoj inostranoj kompaniji i dodaju da bi gradnja objekta trebalo da bude završena do 1. novembra, dok će on početi sa radom 2018. godine, s obzirom na to da je politika „Lidla“ da u isto vreme u jednoj zemlji otvara sve supermarkete.

    Koordinatorka projekta izgradnje proizvodnih pogona „Tehnostrukture“ Marija Laketić Ljevar veli da je ova investicija vredna 3,5 miliona evra i da su u toku završni radovi. Svečano otvaranje fabrike planirano je za kraj juna ili početak jula. U pitanju je proizvodnja čeličnih konstrukcija za mostove, aerodrome, velike tržne centre, industrijske pogone i druge objekte, a zrenjaninski pogon će proširiti ukupnu proizvodnju kompanije, namenjenu evropskom tržištu.

    – Već obavljamo razgovore sa kandidatima za posao, a u prvoj fazi planiramo da zaposlimo 30 radnika. Nadamo se da ćemo sa razvojem proizvodnje zapošljavati i nove kadrove. Firma je izvozno orjentisana i većina proizvodnje namenjena je stranom tržištu – naglasila je Laketić, uz napomenu da je planiramo i širenje na rusko tržište.

    Gradonačelnik Janjić je ocenio da je ovo još jedan dokaz da investitori vide Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje.

    – U pitanju su dve veoma važne investicije koje će, što je najvažnije, dovesti do otvaranja novih radnih mesta i zapošljavanja naših sugrađana – poručio je Janjić, podsećajući da je samo prošle godine potpisano 13 ugovora što sa novim, što sa starim investitorima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Grad