• TUŽNA VEST ZA LjUBITELjE PRIRODE: Došao posle sto godina i pronađen mrtav!

    Nije dugo boravio na našim prostorima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    TUŽNA VEST ZA LjUBITELjE PRIRODE: Došao posle sto godina i pronađen mrtav!

    ZRENjANIN – Jedan dabar, čijem su se povratku u naše šume obradovali ljubitelji prirode, ovih dana je uginuo u ribarskom području „Banat Tisa 2“. Njega je pronašao privredni ribar na 27. kilometru Tise.

    dabar

    – Čuvari iz Javnog preduzeća „Rezervati prirode Zrenjanina“ odmah po pozivu otišli su na lice mesta i sačinili zapisnik i obavestili pokrajinski Zavod za zaštitu prirode. Nismo primetili povrede i verovatno je uginuo od starosti. Inače, reč je o odrasloj jedinki koja se nalazi na listi ugroženih vrsta i pošto smo tek u pripremnoj fazi monitoringa ove vrste, sledi nam kontakt sa stručnim licem i praćenja stanja iste vrste – veli Stevo Čorokalo iz „Rezervata prirode Zrenjanin“.

    Dve porodice dabrova pojavile su se prošle godine u šumama oko Tise. Nisu viđene golim okom, ali se po tragovima koje ostavljaju na kori drveća pretpostavlja koliko ih ima. Inače, na ovim prostorima nije ih, kažu stručnjaci, bilo poslednjih sto godina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo