• Stigao reanimobil, otišla ginekologija

    Uklanjanje stare zgrade koštalo 7,8 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Pune tri godine otklanjane su administrativne prepreke kako bi stara zgrada ginekologije, u krugu Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, koja je bila pod zaštitom države, mogla biti srušena, jer je predstavljala opasnost po bezbednost pacijenata i zaposlenih, rekla je danas direktorka te zdravstvene ustanove Gordana Kozlovački.

    Gordana Kozlovački, Čedomir Janjić i Vesna Kopitović
    Gordana Kozlovački, Čedomir Janjić i Vesna Kopitović

    Ona je istakla da je samo uklanjanje objekta obavljeno u dve faze, a da je sredstva u visini od 7,8 miliona dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo socijalnu politiku i demografiju.

    – Na mestu gde je bila stara zgrada Ginekološkog odeljenja uskoro će se naći jedna uređena zelena oaza – najavila je Kozlovački.

    Prostor gde se donedavno nalazila ova dotrajala građevina danas su obišli pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac. Oni su, tom prilikom, saopštili da su Pokrajina i lokalna samouprava, zajedničkim sredstvima, kupili i opremili reanimobil za potrebe Opšte bolnice.

    Sekretarka Kopitović je istakla da je Pokrajina za te namene izdvojila 4,2 miliona dinara, dok je Grad učestvovao sa 1,5 miliona.

    – Lokalna samouprava je u prethodne dve godine obezbedila osam novih vozila za potrebe naših zdravstvenih ustanova. Ovaj reanimobil će služiti za transport težih pacijenata ka većim centrima, kao što su Beograd i Novi Sad – poručio je gradonačelnik Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo