Jump to the website Jump to the website

SEČANJ – Opština Sečanj raspisala je javni poziv za sprovođenje ovogodišnjih javnih radova na području te srednjobanatske komune. Zahvaljujući ovim merama zapošljavaju se nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a javni radovi imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa, kao što su prevencija i pomoć starima, sanacija divljih deponija, uređenje i izgradnja puteva i drugo.

 

sečanj javni poziv
Sečanj

 

“Javni radovi se organizuju u cilju zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je do tri meseca”, saopštili su iz sečanjske opštine.

 

Sredstva za javne radove, u ukupnom iznosu od četiri miliona dinara, obezbeđena su odlukom o budžetu opštine Sečanj za 2017. godinu. Novac iz opštinske kase se koristi za isplatu neto zarade nezaposlenim licima uključenim u javne radove, u visini od 18.000 dinara, koja je uvećana za pripadajuće poreze i doprinose, kao i naknadu troškova dolaska i odlaska sa rada u visini do 2.000 dinara mesečno.

 

“Javni radovi se mogu organizovati i sprovoditi u oblastima održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, kao i zaštite životne sredine i prirode. Pravo učestvovanja u postupku sprovođenja javnih radova imaju javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, društvene organizacije i udruženja građana”, navode u Opštini Sečanj.

 

Prijava za sprovođenje javnog rada podnosi se u tri primerka, na pisarnici Opštinske uprave Sečanj, a odluku o odobravanju donosi predsednik opštine, uz prethodno mišljenje Lokalnog saveta za zapošljavanje.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*