Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta “Kult plus”.

 

augustin kupsa

 

Rumuski pisac Augustin Kupša predstavio je u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” svoju knjigu “Velike radosti i velike tuge” u prevodu Đure Miočinovića i u izdanju Partizanske knjige. Sa Augustinom Kupšom razgovarao je Vladimir Arsenić.

 

Kako je rečeno na promicji, temeljno dirljiva i tiha, ovo je knjiga osame i kontemplacije. U razmerama radosti i tuga, tuge vode kao kvalitet naizgled prisutniji i utvrđeniji. Ipak, dok tuga u knjizi zadobija skoro pa čitavu ontologiju, radosti su uvek pojedinačne, iskričavije, ipak vidljive i prisutne.

 

Augustin Kupša je rođen 1980. godine. Studirao je psihijatriju u Bukureštu. Njegov debitantski roman je objavljen 2006, a iste godine počinje da se bavi pisanjem scenarija, za šta je nagrađivan. Najpoznatiji je kao pisac kratkih priča, od kojih su neke prevedene na nekoliko jezika i objavljene u više antologija.

 

Knjiga “Velike radosti i velike tuge” je bila nominovana 2014. za knjigu godine u Rumuniji.

 

Pogledajte prilog koji smo pripremili za vas.

 


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*