Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i dekanka Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” dr Dragica Radosav danas su predstavili i najavili početak realizacije nedavno potpisanog protokola između Grada Zrenjanina i Fakulteta.

Dušan Šijan, Dragica Radosav i Duško Radišić

– Ove godine na specifičan način organizujemo stručnu praksu i tako će biti ubuduće, sa željom da studenti na praksi steknu kvalitetna znanja, ali i učestvuju u rešavanju određene problematike u službama u kojima će biti angažovani – najavio je Radišić, naglašavajući da je prvi poduhvat preduzet u saradnji sa fakultetom “Mihajlo Pupin”, na čelu sa dekankom dr Dragicom Radosav.

Predstavljeni su i projektni zadaci i navedene javne ustanove u kojima će studenti realizovati stručnu praksu, a u pripremi ovog poduhvata učestvovao je i načelnik Odeljenja za informacione tehnologije u Gradskoj upravi Dušan Šijan.

– U projekat su uključeni studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, koji će u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama raditi na realizaciji realnih problema, sve sa utvrđenim projektnim zadacima – istakao je Šijan, uz napomenu da je Fakultet dostavio spisak od 16 studenata, a da je u pitanju 18 projektnih zadataka.

Uz podsećanje da TF “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu ima devet studijskih programa, dekanka ovog fakulteta naglasila je veliki značaj ovakvih poduhvata, u vremenu kada se u našoj zemlji naglašava potreba za jačanjem dualnog obrazovanja, i akcenat stavlja na zanimanja iz oblasti informacionih tehnologija.

– Ovo je primer kako se to u ovom gradu radi organizovano i odgovorno, sa resursima koji postoje. Fakultet “Mihajlo Pupin” je jedan od strateških resursa u Banatu za obrazovanje kadrova koji će doprineti razvoju zajednice. Sada dogovaramo kvalitetnu praktičnu saradnju, u obostranom interesu, a cilj je da student kroz seminarske, diplomske i master radove, daju važan i konkretan doprinos, primenjen u praksi. To je i fokus strateškog razvoja fakulteta – aplikativni projekti – naglasila je dekanka dr Dragica Radosav.

Ona je navela da će na fakultetu za realizaciju, kao voditeljke ovog poduhvata, biti angažovane profesorke dr Dragana Glušac, zatim dr Ljubica Kazi i prodekan za nastavu dr Dijana Karuović.

Na spisku studenata za praksu su Jovan Đukić, Dunja Ajduković, Milica Knežević, Jovan Babić, Dragan Lazić, Velibor Premčevski, Jovan Narančić, Vladimir Slavković, Vilmoš Vaštag, Marko Đurovski, Rodoljub Kajganić, Miloš Subotić, Žarko Jokšić, Aleksandra Rakić, Igor Dostanić i Nešo Vujošević.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa


Broj komentara 1 : “PREDSTAVLJEN PROTOKOL O SARADNJI TEHNIČKOG FAKULTETA I GRADA

  1. I firma SGA radi na strucnom usavrsavanju studenata koji imaju zvanje modni kreatori pod vodjstvom profesora Petrovica.poz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*