Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Policijska uprava Zrenjanin saopštila je danas da se na srednjobanatskim putevima proteklog vikenda dogodilo osam saobraćajnih nezgoda, od toga, pet sa povređenim licima i tri sa materijalnom štetom.

 

hronika

 

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a jedanaest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 1.010.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom – četiri, neustupanja prvenstva prolaza – jedna i neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdato je 85 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 26 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 23 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

 

Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 4 vozila zbog tehničke neispravnosti, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

 

“Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i onih koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije”, navodi se u saopštenju zrenjaninske policije.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*