• GRADONAČELNIK SUMIRAO REZULTATE U GODINI NA IZMAKU

    ZRENJANIN – Godinu na izmaku, iz ugla gradske vlasti, kao uspešnu je ocenio zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić. – Ostvarili smo veliki broj aktivnosti, posebno u oblasti infrastrukture. Zbog toga smo dobili priznanja i od viših nivoa vlasti, a posebno zbog činjenice da smo ispoštovali sve zakonske obaveze lokalne samouprave u obrazovanju, kulturi, u socijalnoj zaštiti i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GRADONAČELNIK SUMIRAO REZULTATE U GODINI NA IZMAKU

    ZRENJANIN – Godinu na izmaku, iz ugla gradske vlasti, kao uspešnu je ocenio zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

    Gradonačelnik Čedomir Janjić (Foto: Grad Zrenjanin)

    – Ostvarili smo veliki broj aktivnosti, posebno u oblasti infrastrukture. Zbog toga smo dobili priznanja i od viših nivoa vlasti, a posebno zbog činjenice da smo ispoštovali sve zakonske obaveze lokalne samouprave u obrazovanju, kulturi, u socijalnoj zaštiti i drugim oblastima – naglasio je gradonačelnik Janjić.

    On je podsetio da je u ovoj godini asfaltirano više od 80 kilometara puteva, ulica i trotoara i 14 kilometara biciklističkih staza.

    – Posle Beograda i Novog Sada, Zrenjanin ima najveću mrežu biciklističkih staza u Srbiji, a mi planiramo dalju gradnju. To je dokaz da želimo da poboljšamo infrastrukturu u svakom našem naseljenom mestu. Nema sela na gradskoj teritoriji u kojem bar neka ulica nije asfaltirana, ili odrađen neki drugi posao bitan za žitelje tog naselja. Tako smo, na primer, u jedinom našem selu koje nije imalo apoteku, u Tarašu, otvorili taj objekat – naglasio je gradonačelnik, ističući i nastavak akcije gradnje kanalizacije, u prvom prstenu oko grada, u Elemiru, Ečki, Stajićevu, Lazarevu, Kleku, Melencima i Lukićevu.

    U ovoj godini završeno je i uređenje glavnog trga, koji danas po izgledu može da parira trgovima u mnogo većim gradovima.

    – To nam je donelo pohvale visokih zvaničnika i gostiju i u vreme vojne parade i manifestacije „Dani piva“ – podsetio je Janjić.

    On je istakao i veliki broj sportskih manifestacija koje su održane u gradu na Begeju, počev od kvalifikacionog rvačkog turnira za olimpijske igre u Riju.

    – Otvorili smo i značajne sportske objekte, salu u Botošu koja se gradila 29 godina, i salu u Mihajlovu, nakon četiri godine od početka gradnje. Već početkom naredne godine otvorićemo i treću sportsku salu, u Ečki, koja će biti na ponos ne samo stanovnicima tog mesta – istakao je gradonačelnik.

    „Gomex“ ove godine proširio kapacitete

    Janjić je pomenuo i nove investicije koje su u 2016. realizovali strani i domaći ulagači.

    – Tu je velika italijanska kompanija „Tehnostrukture“, a „Drekslmajer“ je otvorio i treću halu. Naš „Gomex“ je završio gradnju velikog distributivnog centra. Pogone su proširili i „Uming“, „Eko gradnja“, završava se „Lidl“, radi se na još nekim lokacijama – pobrojao je Janjić, posebno se osvrćući na gradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

    Oni koji još uvek koji ne veruju da će Zrenjaninci dobiti zdravu pijaću vodu neka posete gradilište na kojem se radovi ne prekidaju ni u ovim zimskim danima, poručio je gradonačelnik. Posebno je izdvojio podršku lokalne uprave poljoprivredi i poljoprivrednicima, kao obostrano veoma značajnu.

    – Više puta smo isticali i naš agrarni budžet, koji je jedan od najvećih u Srbiji, i u okviru kojeg smo realizovali niz projekata, od značaja za naše poljoprivrednike. Treba podsetiti na dodelu visokokvalitetnih junica stočarima, na bušenje bunara za navodnjavanje, uzorkovanje zemljišta, dodelu plastenika, gradnju atarskih puteva, sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje, subvencionisanje kredita kod poslovnih banaka i niz drugih akcija – zaključio je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Gde su investicije, gde je obilaznica, gde je fabrika vode? Samo bi vas zamolio da nas više ne lažete i činite nas maloumnim i da nam ne prodajete više maglu.Evidentno je da vaša ekipa nema pravih atručnjaka i zboh toga Zrenjanin nazaduje i propada. Kada budete sačinili vlast mimo politike i stranke tj. od sposobnih, pametnih i brazovanoh ljudi to će reći pravih stručnjaka, tada će te imati podršku svih građana i hrad če krenuti napred.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]