• DS: MLADI ODLAZE I NE OSVRĆU SE ZA SOBOM

    ZRENJANIN – Koliko mladih znate koji su studirali, vratili se za Zrenjanin i zaposlili se? A koliko mladih znate koji su otišli u Češku, u Australiju, u Nemačku i negde daleko pokušali da pronađu svoju sreću, upitala je odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Alisa Kockar.  – Čini se da lokalna vlast (o republičkoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DS: MLADI ODLAZE I NE OSVRĆU SE ZA SOBOM

    ZRENJANIN – Koliko mladih znate koji su studirali, vratili se za Zrenjanin i zaposlili se? A koliko mladih znate koji su otišli u Češku, u Australiju, u Nemačku i negde daleko pokušali da pronađu svoju sreću, upitala je odbornica Demokratske stranke u Skupštini grada Zrenjanina Alisa Kockar. 

    – Čini se da lokalna vlast (o republičkoj da i ne govorimo) ili ne ume ili ne može da razume da mladi konstantno odlaze iz našeg grada ne zato što ne žele da budu ovde, nego zato što ovde nemaju šta da rade. Na svakih mesec dana vlast se hvali smanjenjem nezaposlenosti i dolaskom nekog novog investitora. Ako je to istina, kako je moguće da mi to ne osećamo i ne vidimo – upitala je Kockar.

    Ona je podsetila da je na poslednjoj sednici Skupštine usvojen Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, dodajući da se ovaj dokument, od jedva 14 strana, može pronaći na sajtu grada.

    – Ali, nema potrebe da se mučite. Članovi Saveta za zapošljavanje pokazali su se kao apsolutno nezainteresovani za probleme i nespremni da zaista rade na pronalasku rešenja – ocenila je Kockar, uz napomenu da je više od pola dokumenta prepisano i da se svodi na opis kako je nama lepo, kako napredujemo i kako se kao grad i država svakoga dana sve više razvijamo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]