Jump to the website Jump to the website

LUKINO SELO – Na poljoprivrednom gazdinstvu Balanji, koje se bavi proizvodnjom organskog povrća, u punoj sezoni su paradajz, krastavac i paprika.

 

paprika

 

– Ovo leto karakteriše suša, tako da nam je od svih poslova najvažnije – zalivanje – kaže Šandor Balanji za portal zrenjaninski.com. – Dospeo je paradajz, polako dospeva paprika, traži nam se peršunov list koji pakujemo na poseban način… Ove godine imamo tri puta više površina na kojima gajimo povrće, skoro dva hektara, toliko imamo veću proizvodnju i ne mogu reći da sam nezadovoljan.

 

Kompletnu proizvodnju iz plastenika i sa otvorenog, Balanjijevi plasiraju u Beogradu.

 

– U Zrenjaninu, na žalost, ne postoji deo na pijaci namenjen organskim proizvođačima, a mislim da ni platežna moć nije dovoljna. U Beogradu sve ode, a i cenom smo veoma zadovoljni – ističe Šandor.

 

paradajz

 

Balanjijevi su na beogradskom tržištu prepoznatljivi po posebnim vrstama ludaja za kolače – “Ibica”, “Anđelika” i “Hokaido”.

 

– Bundeve su počele da dobijaju boju, odnosno da sazrevaju i očekujemo prvi kontingent za tri do četiri nedelje. Prva berba nam je već rezervisana, jer smo mi stvorili takozvane ovisnike o našim bundevama – dodaje Šandor.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa


Broj komentara 1 : “ORGANSKO POVRĆE IZ BANATA ZAVRŠAVA U BEOGRADU

  1. U Zrenjaninu ne postoji deo na pijaci za organsku hranu ali postoji duplo veca povrsina namenjena buvljaku koji koci vecinu zvanicnih delatnosti.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*