Jump to the website Jump to the website

ZRENJANIN – Tradicionalna 57. Međunarodna trka kroz Srbiju, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije, završena je u nedelju, na ulicama Zrenjanina. Ovogodišnja trka, koja je trajala 3 dana, na stazi dugoj 426 kilometara, ugostila je oko 150 biciklista i više od 15 timova iz celog sveta, među kojima su bila i 3 domaća kluba: Borac iz Čačka, Metalac iz Kraljeva i beogradski Partizan.

 

trka-kroz-srbiju
Foto: Zoran Bogaroški

 

Na današnjoj etapi, koja je startovala u Pećincima, i koja je vožena preko Iriškog venca, Novog Sada, Titela, pa sve do Zrenjanina, dugoj 159 kilometara, pobedio je Ahmed Orkan, ekipa Tork iz Turske. Drugoplasirani je bio Sharalapos Kastratas (Partizan Beograd), a treće mesto je osvojio Leonid Krasnov iz ekipe Tushnad, Rumunija.

 

trka-kroz-srbiju
Foto: Zoran Bogaroški

 

U konačnom plasmanu, junak srpskih drumova, pobednik 57. Međunarodne trke kroz Srbiju 2017. godine, i osvajač žute majice je Kastratas Sharalapos, vozač beogradskog Partizana, drugo mesto je osvojio Luka Kiriko iz kluba Tork Sekasport – Turska, a trećeplasirani je Anton Ivaskin, vozač Minsk cycling club – Belorusija.

 

trka-kroz-srbiju
Foto: Zoran Bogaroški

 

Majice jesu obeležja najboljih vozača u posebnim kategorijama. Belu majicu, za najboljeg mladog vozača do 23 godine starosti, osvojio je Anton Ivaskin, vozač Minsk cycling club iz Belorusije. Plavu majicu, za pobednika brdskih ciljeva, osvojio je Danijel Krista iz rumunske ekipe Steaua Bukurest. Najbolji vozač na prolaznim ciljevima i osvajač zelene majice je Stefan Stefanović iz čačanskog Borca.

 

trka-kroz-srbiju
Foto: Zoran Bogaroški

 

– Zrenjanin je jedan od gradova u Srbiji sa najviše izgrađenih biciklističkih staza, i ova manifestacija ide u prilog promociji toga i promociji ciklo-turizma u našem gradu – rekao je za naš portal pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. 

 

On je, takođe, napomenuo da je Zrenjanin, u okviru 3. etape Trke kroz Srbiju, ugostio jednu ciklo turu od oko 30 gostiju, koji su posetili naše atraktivne turističke destinacije.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*