• MOCARTOV REKVIJEM U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

    ZRENJANIN – U Beču, 5. decembra 1791. godine, svet je napustio jedan od najvećih kompozitora svih vremena – Volfgang Amadeus Mocart. Povodom obeležavanja 225. godišnjice od njegove smrti, 4. decembra u novosadskoj Sinagogi, zatim 5. u Kolarčevoj zadužbini i 6. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina, Novi simfonijski orkestar „Makris“ i hor „Orfelin“ iz Novog Sada izvešće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MOCARTOV REKVIJEM U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

    ZRENJANIN – U Beču, 5. decembra 1791. godine, svet je napustio jedan od najvećih kompozitora svih vremena – Volfgang Amadeus Mocart.

    mocart-rekvijem

    Povodom obeležavanja 225. godišnjice od njegove smrti, 4. decembra u novosadskoj Sinagogi, zatim 5. u Kolarčevoj zadužbini i 6. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina, Novi simfonijski orkestar „Makris“ i hor „Orfelin“ iz Novog Sada izvešće Mocartov velelepni „Rekvijem“ u d-molu, sa najpoznatijim Zismajerovim završetkom.

    Solisti Nove beogradske opere su Ana – Marija Brkić (BiH/Austrija), Dragana Popović (Zrenjanin), Robero Jakini Virđili (Italija) i Sreten Manojlović (Srbija/Austrija), a dirigent je Predrag Gosta (SAD/Srbija).

    U prvom delu programa, povodom 260. godišnjice od rođenja (1756.), biće izvedene kompozicije koje slave život ovog kompozitora – uvertira iz opere „Lućo Sila“, motet „Exsultate, jubilate“ i uvertira iz opere „Figarova ženidba“, a u drugom delu koncerta biće izveden „Rekvijem“.

    Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 500, a za đake 300 dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura