• OVAKO IZGLEDA JEDNA FIRMA NAKON NEUSPELE PRIVATIZACIJE

    ZRENJANIN – Iako već skoro godinu dana vlasnik objekta bivše štamparije „Budućnost“, novosadski „Stilos“, pokušava da izda u zakup 3.615 kvadrata poslovnog prostora i oko 6,5 hiljada kvadrata korisnog prostora, objekat, koji inače spada u kulturnu i graditeljsku baštinu grada, i dalje propada. Nakon stečaja, odnosno neuspele privatizacije državnog preduzeća „Budućnost“, od 2012. godine, dve […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    OVAKO IZGLEDA JEDNA FIRMA NAKON NEUSPELE PRIVATIZACIJE

    ZRENJANIN – Iako već skoro godinu dana vlasnik objekta bivše štamparije „Budućnost“, novosadski „Stilos“, pokušava da izda u zakup 3.615 kvadrata poslovnog prostora i oko 6,5 hiljada kvadrata korisnog prostora, objekat, koji inače spada u kulturnu i graditeljsku baštinu grada, i dalje propada.

    Nakon stečaja, odnosno neuspele privatizacije državnog preduzeća „Budućnost“, od 2012. godine, dve spojene kuće u nizu iz 19. veka, prepuštene su propadanju. Atraktivna parcela nekadašnje štamparije, koja se proteže do obale Begeja, do daljnjeg ostaje neuređen i zapušten prostor grada.

    U jednoj od ove dve kuće je krajem 19. veka bila pošta. Investitor je bila moćna industrijska porodica Napholcz.

    Štamparija „Budućnost“ privatizovana je pre desetak godina i u čudnoj kombinaciji dva privatna vlasnika, većinskog „Stilosa“ i manjinskog, privatnog lica iz Beograda, sunovrat je počeo gotovo na startu. Ostaće zapamćeno da je desetak preostalih radnika štrajkovalo punih 10 meseci, od kraja 2011. do jeseni 2012, da bi na kraju od štrajka odustali, iako nijedan zahtev koji su uputili poslodavcu nije bio ispunjen. Tih deset meseci živeli su od paketa namirnica koje im je mesečno uručivao Socijalni savet.

    Od 2012. u štampariji se ne dešava apsolutno ništa, osim što objekat u strogom centru grada rapidno propada. Kao kontakt osoba za izdavanje u zakup potpuno ruiniranog objekta naveden je Bogdan Jovetić, izvršni direktor „Stilosa“, ali se na telefon koji stoji niko ne javlja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. U stvari se radi o uspešnoj „privatizaciji“ koja je sprovedena onako kako je i zamišljena.

    2. Pa, poskidao je i radijatore, rasvetu, sve stekere sa zgrade… sram ga bilo, lopov…..

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija