• NOVI POKUŠAJ PRODAJE IMOVINE HEMIJSKE INDUSTRIJE LUKSOL

    ZRENJANIN – Stečajni upravnik Hemijske industrije „Luksol“ iz Zrenjanina Milan Nićetin oglasio je prodaju imovine ovog preduzeća, javnim prikupljanjem ponuda. Predmet prodaje je celokupna pokretna i nepokretna imovina, čija je procenjena vrednost viša od 166,6 miliona dinara. Ova vrednost nije minimalno prihvatljiva, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača, prilikom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    NOVI POKUŠAJ PRODAJE IMOVINE HEMIJSKE INDUSTRIJE LUKSOL

    ZRENJANIN – Stečajni upravnik Hemijske industrije „Luksol“ iz Zrenjanina Milan Nićetin oglasio je prodaju imovine ovog preduzeća, javnim prikupljanjem ponuda.

    Predmet prodaje je celokupna pokretna i nepokretna imovina, čija je procenjena vrednost viša od 166,6 miliona dinara. Ova vrednost nije minimalno prihvatljiva, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača, prilikom određivanja visine ponude.

    Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 20. februar, do 12 časova, dok će se njihovo javno otvaranje održati 15 minuta kasnije, u prostorijama stečajnog dužnika.

    Kako je portal zrenjaninski.com pisao početkom septembra, za imovinu „Luksola“ bila je zainteresovana češka firma „Vimislicki liftovi“. Česi su u maju osnovali i firmu u Zrenjaninu i na čelo postavili Miroslava Vereša. Evo šta je Vereš izjavio pre nekoliko meseci za naš portal:

    – Proveo sam 17 godina na radu u Češkoj, a sada sav trud ulažem da neke biznismene iz te zemlje, moje dobre prijatelje, privolim da ulože u Zrenjanin i Srbiju. I kada sam uspeo da ih ubedim u takav poduhvat, ovde u gradu na Begeju nailazimo na prepreke. Inače, u prvoj fazi angažovali bismo preko 100 radnika na proizvodnji liftova, ali smo spremni i da uložimo u nastavak proizvodnje dela hemijskog programa „Luksola“, koji je još prepoznatljiv kod kupaca. Ipak, taj deo još nije u potpunosti definisan – kazao je Vereš.

    – Ključno je da postoji konkretna ponuda za kupovinu fabrike, jer je ulagač zainteresovan za braunfild investiciju, i da o njoj poverioci trebaju da se što pre izjasne. Gubimo vreme i strpljenje. A dolazak ovog investitora bio bi samo početak, sprema je još jedna češka kompanija da krene daleko veće ulaganje. Ali, ako se ne uklone barijere, teško da neko može doći – rekao je Vereš i apelovao da se ubrza procedura oko „Luksola“.

    Da je ponuda stigla potvrdio je za portal zrenjaninski.com u septembru i Milan Nićetin, stečajni upravnik, i dodao da s obzirom na to da je ponuda manja od polovine procenjene vrednosti, o njoj mora da se izjasni Odbor poverilaca.

    Odbor se očigledno izjasnio i oglasio novu prodaju. Ovo će biti sedmi pokušaj prodaje imovine „Luksola“, a zanimljivo je da se cena nije smanjivala bez obzira na činjenicu da se dosad niko nije javio da „Luksol“ kupi po toj ceni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija