Jump to the website Jump to the website

MELENCI – Pokrajinska vlada je krajem marta imenovala dr Zoricu Ćulibrk, specijalistu fizijatra, za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice “Rusanda” u Melencima, nakon što je prethodna direktorka prof. dr Nada Naumović podnela ostavku.

 

Dr Zorica Ćulibrk

 

Ćulibrk u Banji “Rusanda” radi 22 godine i obavljala je poslove na svim nivoima, počev od lekara na odeljenju, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, preko poslova načelnika medicinske službe, pa do pomoćnika direktora za stručno – medicinske poslove.

 

– S obzirom na to iskustvo u potpunosti poznajem strukturu, organizaciju i funkcionisanje naše ustanove, što je veoma bitno za dalji razvoj i unapređenje rada. Svojim prethodnim radom i aktivnostima i kao lekar i kao rukovodilac sam pokazala konstantno zalaganje u smislu unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga, kvaliteta rada i povećanja efikasnosti korišćenja raspoloživih kapaciteta. Na taj način sam potvrdila da mi je interes bolesnika, korisnika, zaposlenih i ustanove na prvom mestu – kaže za portal zrenjaninski.com dr Zorica Ćulibrk, koja se ovom prilikom zahvaljuje Vladi Vojvodine na ukazanom poverenju, koje će, kako kaže, svojim angažovanjem i opravdati.

 

Ona smatra da Banja “Rusanda” mora dalje raditi na proširenju postojeće delatnosti, a sve u skladu sa razvojnim programima mesta i regiona.

 

– Planom mreže zdravstvenih ustanova smo razvrstani kao Specijalna bolnica za rehabilitaciju. Godinama smo se tradicionalno razvijali u tom pravcu u pogledu kadrova, opreme i prostora, ali i zbog prepoznatih kapaciteta i prirodnih resursa se radilo i na razvoju zdravstvenog turizma u smislu lečenja, sportske medicine, rekreacije i prevencije u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja – naglašava Ćulibrk.

 

 

Po njenim rečima, svakako će se nastaviti tim putevima, dakle u oba pravca uz iznalaženje novih mogućnosti i maksimalno poštovanje zakonskih okvira. Planiran je razvoj i uključivanje u ekološke programe, jer se banja nalazi u Parku prirode, zaštićenom području druge kategorije.

 

– Posedujemo potencijal u ljudima, stručnost i iskustvo. Neophodne su tektonske promene, korenita reorganizacija i racionalizacija u svim segmentima što će omogućiti da se povereni zadaci obavljaju efikasno i efektivno, a kako bi se započelo i sa procesom akreditacije. Neophodni su odgovorni i agilni stručnjaci iz naše sredine koji poznaju prilike u ustanovi i koji su motivisani da sačuvaju tradiciju dugu 150 godina, jubilej koji ćemo svečano obeležiti. Naša vizija jeste postizanje prestižnog nivoa poslovanja i dalji razvoj brenda institucije, peloida, lekovitog blata koje predstavlja svojevrsno blago – ističe Zorica Ćulibrk.

 

Nužno je obezbediti i tržišnu konkurentnost i neophodna su ulaganja u infrastrukturu. Završava se renoviranje Drugog paviljona, a u planu je rekonstrukcija Četvrtog paviljona, hidrobloka i zatvorenog bazena, kako bi Banja “Rusanda” bila spremna za predstojeću sezonu.

 

– Naše usluge su dostupne stranim korisnicima, a cilj nam je da unapredimo uslove prema evropskim standardima, te će se u narednom periodu raditi i na tom polju. Cilj nam je i tešnje povezivanje sa selom Melenci, želimo da uspostavimo saradnju sa Savetom Mesne zajednice i svim važnim strukturama u selu, nastavljamo i saradnju sa udruženjem “Melenački talenti” u čijem sam osnivanju učestvovala. Isto tako važno nam je povezivanje i saradnja sa lokalnom samoupravom, pokrajinskim i republičkim institucijama, PIO fondom, RFZO, njihovim filijalama, donatorima, udruženjima, a sve u cilju unapređenja usluga koje pružamo,  daljeg razvoja kako naše ustanove, tako i samog okruženja u kojem se nalazimo – zaključuje v.d. direktora Banje “Rusanda” dr Zorica Ćulibrk.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*